ТОВ “Комплексне управління бізнес-процесами”     Адреса: 79011, Львів, вул. Тютюнників 55, 4-й поверх    замовити дзвінок

Похмура погода та дощ не змогли зупинити нас перед екскурсією. У Вас може виникнути думка, а що там можна дивитися, або ж стати моторошно від одного лиш слова цвинтар, але ми Вам доведемо протилежне.

11 жовтня ми мали екскурсію Личаківським цвинтарем і вже з перших розповідей Гандзуні ми були під враженнями.

 Нам розказали про родинні гробниці, у яких під землею до 100 поховань. Ми бачили памятники, скульптури яких показували ким за життя була відома людина. Цікаво було послухати і про життєвий шлях С.Крушельницької та її рідної сестри, та які перешкоди вони додали разом. Чому дружина І.Франка Ольга Франко спочиває окремо від чоловіка.

 Памятник Віктору Чукаріну показує нам красивого спортивного легіня на брусах. А ми можемо тільки уявити, яка доля не змогла зламати нашого українця – ще й загартувати. Молодий чоловік був на війні, та потрапив в полон, пройшов через 17 концентраційних таборів, у тому числі Бухенвальд, Після цього зумів не тільки повернутися на Батьківщину, а ще й встановити світовий рекорд по кількості отримання олімпійських медалей із гімнатистики, що і до сьогодні не можуть цей рекорд перевершити.

А біля памятника Л.Левицького завжди можна трошки собі і пофантазувати.

Нам показали також, що передають символи квітів маку, нарцису та лілії. Про що говорить зламана колона та мовчазна арфа.

Звичайно, були і щемливі моменти, проте це наша історія і ми повинні це памятати та передавати з покоління в покоління, щоб не забувалося.